E iarna iar!

Vacanta copiilor parea sa fi inceput de luni, cand scolile si-au inchis portile din cauza vremii. Noi, la English Zone ne-am desfasurat activitatea in mod normal, deoarece nu credem ca munca trebuie sa fie oprita de conditiile meteorologice. Intelegem sa fie usor ingreunata, dar in niciun caz oprita.

Locuim intr-un oras. Teoretic, beneficiem de cele mai bune servicii. Mijloacele de transport in comun continua sa circule, iar echipele de deszapezire sunt la datorie, conform avertizarilor meteorologice.  Daca ne invatam copiii sa nu mearga la scoala pentru ca au cazut cativa fulgi si nu e aleea curata, cum sa ne asteptam sa faca fata altor obstacole care se vor ivi de-a lungul vietii? Nu e cazul sa ne panicam ca a nins in luna ianuarie. Este totusi luna de iarna si nu trebuie sa ne mire acest lucru. Iernile de acum cateva zeci de ani erau mult mai grele, tineau cu adevarat 2-3 luni, nu existau masini de deszapezit, ci doar lopeti si totusi copiii se deplasau uneori kilometri intregi sa invete.

poze scoala blog

Iarna si zapada reprezinta, in general, motive de bucurie pentru copii. De obicei, ne asteptam sa ninga in decembrie pentru ca asociem zapada cu sarbatoarea Craciunului si cu vacanta de iarna. Nu e un dezastru ca a nins in ianuarie. Drumul de cateva sute de metri poate fi amuzant printre troiene, este normal ca cei mici sa se bucure de zapada nu sa vada orice fenomen meteorologic ca pe o corvoada. Cu atat mai mult cu cat traiesc in oras si sunt foarte putin expusi la natura, nu e recomandat sa formam “copii de sera”. Spiritul de aventurier al naturii se poate dezvolta si in mediul urban. Important e sa ii dam frau liber.

poze scoala blog

Asadar, sa ii invatam pe cei mici sa faca fata obstacolelor ce apar in calea lor, nu sa le ocoleasca, pentru ca se vor lovi de ele si in viitor, in mod inevitabil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *